سواد آموزی وپرسش مهر در سال جهش تولید تولید
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


سایت سواد اموزی در سال جهش تولید و پرسش مهر21
پروفایل مدير وبلاگ
ورود کاربران
رمز عبو را فراموش کرده ام
خبرنامه

عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد

آیدی یاهو مدیر
نظرسنجی
علم بهتر است یا ثروت




تصویر اختصاصی «الشهید» از شهید دکتر باهنر که تاکنون در رسانه های فارسی زبان منتشر نشده است

این گفتگو در زمان وزارت دکتر باهنر در آموزش و پرورش و در خرداد ماه ۱۳۶۰ (چند ماه قبل از شهادت دکتر باهنر) صورت پذیرفته است. این گفتگو در شماره ۶۴ مجله عربی زبان الشهید در تاریخ شعبان ۱۴۰۱ منتشر شده است و ترجمه فارسی آن از سوی پیشینه منتشر می شود:

پرسش نخست ما پیرامون تعداد دانشگاه ها و دانشگاهیان و مدارس و دانش آموزان در داخل و خارج کشور می باشد؟

-در حال حاضر در ایران حدود ۲۲۰ دانشگاه و دانشکده و مرکز آموزش عالی وجود دارد که در فرایند انقلاب فرهنگی این دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در هم ادغام خواهند شد. اما در مورد تعداد دانشگاهیان داخل کشور باید گفت که حدود ۱۷۰ هزار دانشگاهی داخل کشور وجود دارد، و ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار دانشجوی ایرانی نیز خارج از کشور تحصیل می کنند. البته آمار مربوط به دانشجویان خارج از کشور خیلی دقیق نمی باشد، چرا که برخی از این دانشجویان با روادید گردشگری و برخی دیگر به نام کار از کشور خارج شده و برخی دیگر نیز رسما به دلیل تکمیل تحصیلات خود از کشور خارج شده اند. تعداد دانش آموزان نیز حدود ۹ و نیم میلیون دختر و پسر می باشد و تعداد مدارس نیز بین ۴۵ تا ۵۰ هزار باب مدرسه برآورد می شود.

تا حالا چه اقدامات و پیشنهاداتی در زمینه انقلاب فرهنگی به انجام رسیده اند؟

-انقلاب فرهنگی در مفهوم کلی خود به معنی انقلاب ارزش ها و اخلاق و روابط اجتماعی و خصلت های فردی و اجتماعی است، و به نظر ما این انقلاب پیش از انقلاب عملیاتی ای که در صحنه های درگیری صورت پذیرفت آغاز شده بود، انقلابی که نسلی نوین با خصلت ها و ارزش هایی نوین و بر آمده از اسلام پدید آورد. درواقع انقلاب فرهنگی پیش از این آغاز شده بود و در حال حاضر راه خود را ادامه می دهد، این از مفهوم کلی انقلاب فرهنگی اما انقلاب فرهنگی در مفهوم خاص و ویژه اش، انقلابی علیه نظام آموزش پیشین می باشد، که با صدور بیانیه امام پیرامون ضرورت انقلاب علیه این نظام آموزشی، ستادی از فرهنگیان و اساتید دانشگاه باورمند به انقلاب اسلامی شکل گرفت. این ستاد در حال حاضر پیشرفت خوبی دارد. در حال حاضر ۱۵۰ کمیته در زمینه های مختلف پزشکی، فنی – مهندسی، علوم پایه و کشاورزی و…  مشغول به فعالیت می باشند. در دوره تعطیلی دانشگاه ها نهادهای مختلفی برای جذب این نیروی بزرگ از دانشجویان به راه افتادند، از همین طریق برخی از دانشجویان در تحقیقات علمی و صنعتی به ویژه  در زمینه تولید قطعات یدکی صنایع نظامی مشغول به فعالیت شدند، بیشتر این افراد نیز با جهادسازندگی همکاری کرده و به روستاها رفتند تا در مدرسه سازی و ساخت راه و پل های مواصلاتی و برق رسانی و آب رسانی به روستاها سهیم شوند. امیدواریم در سال آینده برخی از دانشگاه ها آماده پذیرش دانشجو شوند.

در مورد آموزش و پرورش نیز باید گفت که در حال حاضر حدود ۵۰۰ استاد دانشگاه با کمک تعدادی از دانشجویان انقلاب فرهنگی در آموزش پرورش را مورد بررسی قرار داده اند تا راهکارهای اساسی را در این زمینه تعیین نمایند. هنوز ۴۰ درصد از متون درسی تغییر نکرده اند که می بایست در مراحل بعدی تغییر کنند. از سویی وزارت (آموزش و پرورش) در راستای استفاده از دانشجویان مؤمن و متعهد، بسیاری از این جوانان مؤمن را برای تدریس در مدارس کشور استخدام نموده است. لازم به ذکر است که در مورد آموزش و پرورش، ما مدارس را همچون دانشگاه ها تعطیل نکردیم بلکه سعی کردیم تا آرام آرام روش های آموزش را متحول سازیم تا به یکباره با ده میلیون دانش آموز بیکار مواجه نشویم. 

گروه های چپ گرا و راست گرا سعی می کنند در مدارس و دانشگاه ها به ویژه دبیرستان ها نفوذ کنند، آیا این گروه ها در این امر موفق بوده اند یا خیر؟

-همانگونه که فرمودید این گروه ها برآنند تا در مدارس و دانشگاه ها نفوذ کنند، و هدف اصلی ایشان ایجاد هرج و مرج و درست کردن مشکل در این محیط ها می باشد. این گروه ها می خواهند بر مدارس تسلط یابند تا در نهایت مدارس را به تعطیلی کشانده و نوعی کینه و خشم در میان دانش آموزان به وجود آورند تا زمینه را برای انتشار بیانیه ها و ترویج شعارهای ضد انقلابی خود آماده سازند. اما دانش آموزان مسلمان با پیوستن به انجمن های اسلامی در مقابل ایشان ایستادگی کرده.. و طرح های ایشان را نقش برآب می کنند. در حال حاضر نیز انجمن های اسلامی هماهنگ با یکدیگر در راستای ناکام گذاشتن طرح های شوم این گروه ها در مدارس عمل می کنند.

دلیل تعطیلی دانشگاه ها چه بود، از این اقدام چه هدفی را دنبال می کنید؟

-تعطیلی دانشگاه ها دلایل مختلفی دارد.. از یک سو نظام دانشگاهی ایران متناسب با نظام جمهوری اسلامی نبود، درواقع محتوای علمی بسیاری از گروه ها ضعیف و کج مدار بوده و با جامعه استقلال خواه ایران تناسبی نداشتند. به طور خلاصه می توان گفت که نظام آموزشی رایج ما را وابسته می خواست، از همین رو می بینیم که تعداد زیادی از پزشکان و مهندسان ما در بیمارستان های بزرگ و کارخانه های عظیم آمریکا و کشورهای اروپایی کار می کنند، و درواقع در خدمت طبقات محروم مردم خودشان نیستند. 

از سوی دیگر.. بر اثر مسائل سیاسی و اجتماعی بعد از انقلاب.. وقتی این گروه ها دیدند که از سوی جامعه طرد شده اند، به این فکر افتادند تا محیط دانشگاه را به پایگاهی برای خود تبدیل کنند، و از همین رو در دانشگاه ها مراکزی برای جاسوسی و توطئه و شایعه پراکنی و فعالیت های ضد انقلابی ایجاد کرده بودند.

از سوی دیگر تعداد دانشگاه ها و موقعیت جغرافیایی آن ها و رابطه این نهادها با میزان نیروی انسانی ای که برای این مراکز استاد تربیت می کنند با یکدیگر تناسبی نداشتند. به این دلایل و دلایل دیگری از این دست دانشگاه ها به طور موقت تعطیل شدند تا نظام آموزشی جدیدی متناسب با جامعه و نظام اسلامی شکل گیرد.

از سویی ما مصمم هستیم تا به یاری خداوند مدارس کشور را مجهز به کتابخانه کنیم، به همین دلیل در تابستان آینده ۳۰ هزار کتابخانه درمدارس تأسیس خواهیم کرد، هریک از این کتابخانه ها دست کم ۴۰۰ عنوان کتاب در اختیار خواهند داشت.. امیدواریم در آینده کتابخانه های بزرگی را تأسیس نماییم.

همچنانکه می دانید پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ملت های مسلمان به ویژه دانشجویان مسلمان جهان اشتیاق فراوانی برای آشنایی با انقلاب اسلامی از خود نشان می دهند. در این زمینه چه اقداماتی صورت پذیرفته است به ویژه اینکه این مسئله تا حدودی به اقدامات ستاد مرکزی انقلاب فرهنگی باز می گردد؟

-برای نیل به این هدف زمینه تحصیل دانشجویان مسلمان دیگر کشورها را در کشور فراهم کرده ایم تا این افراد با انقلاب اسلامی آشنا شوند. به نظر ما این بهترین راه برای صدور انقلاب می باشد. دیگر رویکرد ما در این زمینه ایجاد روابط گرم با برادران مسلمان در کشورهای عربی و دیگر کشورها می باشد، این اجمال قضیه است اما اینکه تحصیل این افراد علاقمند به انقلاب اسلامی در چه زمان و در چه دانشگاه هایی صورت پذیرد نیاز به اقدامات لازم دیگری دارد که هنوز اجزایی نشده اند. 

 بخش زیادی از طبقه مستضعف روستاها از پدیده بی سوادی رنج می برند لطفا بفرمایید در این زمینه چه اقداماتی کرده اید؟

-یکی از کارهایی که انجام شده است ایجاد ده هزار مدرسه در روستاهای دور افتاده بوده است، که هشتاد درصد آن ها به بهره برداری رسیده اند. در این زمینه وزارت آموزش و پرورش تنها نهاد فعال نیست، بلکه نهضت های سواد آموزی که برای این منظور ایجاد شده اند نقش فعالی در این زمینه ایفا کرده اند. پس از دستور امام مبنی بر ریشه کنی بی سوادی در کشور مراکز نهضت سواد آموزی فعالیت خود را آغاز کرده و بسیاری از برادران و خواهران دانشگاهی از سوی این مراکز به روستاها اعزام شدند تا به بزرگسالان بی سواد، خواندن و نوشتن بیاموزند.. از همین رو فقط در سال گذشته بیش از ۲۴۰ هزار نفر در این مراکز خواندن و نوشتن را فرا گرفتند.

پیام شما به دانشجویان و دانش آموزان جهان اسلام چیست؟

-می خواهیم از سویی این دانشجویان و دانش آموزان مسلمان روح این انقلاب اسلامی بزرگ را دریابند، و از طرف دیگر می خواهیم به ایشان بگوییم که دانش آموزان و دانشجویان ایرانی نقش بزرگی در شکل گیری و پاسداری از انقلاب اسلامی داشته اند. ایشان باید خود را به گونه ای اسلامی آماده سازند تا جایگاه واقعی خود را دریابند و در انقلاب های اسلامی ملت ها در اقصی نقاط جهان علیه ظلم و کفر و سرکشی جباران مشارکت جویند و در صدور انقلاب جهانی اسلام مشارکت کنند که درواقع صدور ارزش ها و اخلاق و احکام و بنیادهای اسلامی صحیح می باشد.

http://pishine.ir/




نوع مطلب : سواد اموزی و مسائل ان، فرهنگ و دانش ،
برچسب ها : گفتگویی منتشر نشده از شهید دکتر باهنر پیرامون انقلاب فرهنگی/نگاهی ویژه به نهضت، گفتگویی منتشر نشده از شهید دکتر باهنر، نگاهی ویژه به نهضت، انقلاب فرهنگی، گفتگویی منتشر نشده از شهید باهنر بانگاهی ویژه به نهضت، شهید دکتر باهنر پیرامون انقلاب فرهنگی/نگاهی ویژه به نهضت، پیام شما به دانشجویان و دانش آموزان جهان اسلام چیست؟، بخش زیادی از طبقه مستضعف روستاها از پدیده بی سوادی رنج می برند لطفا بفرمایید در این زمینه چه اقداماتی کرده اید، همچنانکه می دانید پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ملت های مسلمان به ویژه دانشجویان مسلمان جهان اشتیاق فراوانی برای آشنایی با انقلاب اسلامی از خود نشان می دهند. در این زمینه چه اقداماتی صورت پذیرفته است به، دلیل تعطیلی دانشگاه ها چه بود، از این اقدام چه هدفی را دنبال می کنید؟، گروه های چپ گرا و راست گرا سعی می کنند در مدارس و دانشگاه ها به ویژه دبیرستان ها نفوذ کنند، آیا این گروه ها در این امر موفق بوده اند یا خیر،

امتیاز : :: نتیجه : 0 امتیاز توسط 5 نفر مجموع امتیاز : 5
تعداد بازدید مطلب : 447
شنبه 08 آذر 1393 :: 23:59



پیوند روزانه
پيوندها
تبادل لینک هوشمند
تبادل لینک هوشمند : برای تبادل لینک ابتدا مارا با عنوان سواد آموزی بر پایه اقتصاد وفرهنگ وآدرس http://savadiran.rozblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.

عنوان :
آدرس :
کد : کد امنیتیبارگزاری مجدد

آمار سایت
  • کل مطالب ارسالی : 440
  • کل نظرات ارسالی : 129
  • تعداد کل کاربران : 0
  • بازدید امروز : 1,572
  • بازدید دیروز : 523
  • بازدید هفته : 3,212
  • بازدید این ماه : 6,657
  • بازدید سال : 57,345
  • بازدید کل : 563,525